På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

TC TECH
CIMON ACQUISITION LÄGGER BUDPLIKTSBUD 4:20 KR/AKTIE (Direkt)

2022-07-05 18:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Budbolaget Cimon Acquisition lämnar ett kontant budpliktsbud på TC Tech uppgående till 4:20 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet värderar samtliga utestående aktier i TC Tech till cirka 107 miljoner kronor. Budpremien uppgår till cirka 26 procent i jämförelse med tisdagens stängningskurs.

Bakom Cimon Acquisition står ett konsortium av befintliga aktieägare i TC Tech som tillskjutit totalt 71,6 procent av samtliga aktier och röster i TC Tech till Cimon Acquisition till samma värde som gäller för erbjudandet.

"I och med det tuffare börsklimat som nu håller på att uppstå, inte minst för teknologibolag som inte är kassaflödespositiva, görs bedömningen att det kommer vara mycket svårare att i en noterad miljö få in det kapital som kan komma att behövas framöver. Budkonsortiet anser att TC Tech behöver hitta en annan kostnadsstruktur utanför en noterad miljö och få längre tid på sig att bli kassaflödespositiv", heter det.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


TC TECH Sweden - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -