På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

TECTONA
NÅTT ÖVERENSKOMMELSE OM OMVÄNT FÖRVÄRV AV CARDEON (Direkt)

2022-06-30 23:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tectona och Cardeon har nått en överenskommelse om ett omvänt förvärv genom en fusion mellan Tectona och Cardeon efter avyttring av Tectonas befintliga verksamhet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tectona ska avyttra samtliga aktier i dotterbolaget Panama och intressebolaget Sweteak.

Styrelserna har undersökt följderna av ett omvänt förvärv genom en fusion mellan bolagen och de uppges se en stor fördel för aktieägarna med en sammanslagning av Tectona och Cardeon efter de ovan nämnda avyttringarna.

Anledningen till det är att det bedöms finnas stora fördelar med att temporärt bedriva Tectonas befintliga verksamhet i en onoterad miljö, medan Cardeon söker en väg till att bli marknadsnoterat.

De olika transaktionerna bedöms leda till ett resultat som gagnar samtliga aktieägare samt såväl Tectona som Cardeon.

"Noteringen av Cardeon genom fusionen är ett naturligt steg i Cardeons utveckling som investmentbolag för att erhålla bättre förutsättningar till framtida eventuella kapitalanskaffningar och ökad synlighet bland investerare i kapitalmarknaden", heter det.

Tectona kommer att byta namn till Cardeon. Fusionen förutsätter bland annat godkännanden på extra bolagsstämmor i de båda bolagen.

Registreringen av fusionen hos Bolagsverket beräknas ske tidigast i det fjärde kvartalet i år. Första handelsdag beräknas infalla fyra handelsdagar efter den dag fusionen registreras.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Tectona Capital B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -