På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

PROMIMIC
FÖRVÄRVAR 60% AV UTESTÅENDE AKTIER I NPI (Direkt)

2022-06-30 22:26

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Biomaterialbolaget Promimic har ingått ett aktieöverlåtelse- och aktieägaravtal med Danco Medical, där Promimic kommer att förvärva 60 procent av alla utestående aktier i det gemensamma bolaget NPI.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen är drygt 1,8 miljoner dollar, där betalningen delas upp genom en kontant betalning på drygt 420.000 dollar och utfärdandet av ett skuldebrev på resterande del. Skuldebrevet kommer användas av Danco Medical som betalning för teckning av nya aktier i Promimic.

Teckningskursen kommer att bestämmas av ett viktat medelvärde av den genomsnittliga kursen för Promimics aktier under de tio följande handelsdagar, som slutar två handelsdagar före tillträdesdagen. Utspädningen för nuvarande ägare kommer inte att överstiga 10 procent, skriver bolaget.

Om aktiekursen utvecklas så att utspädningen skulle överstiga 10 procent kommer en sådan eventuell överskjutande del att betalas kontant från Promimics kassa, heter det.

"För att öka tillväxten och lönsamheten inom bolagets kärnaffär tar Promimic nu steget in på processidan för ytmodifiering av medicinska implantat på den amerikanska marknaden", skriver Promimic.

På pro forma-basis, för perioden januari-maj 2022, skulle Promimics andel om 60 procent av aktierna i NPI ha ökat försäljning med nästan 200.000 dollar och förbättrat resultatet före skatt med drygt 88.000 dollar.

"Detta är en av grundvalarna i vår tillväxtplan som ny är på plats och dessutom en breddning av vår affärsmodell. Det kommer att ha en stor inverkan på vår tillväxt och lönsamhet, särskilt för 2023 och framåt. Vi kommer att kunna stötta våra kunder mer effektivt. Att göra det tillsammans med Danco Medical är en naturlig utveckling i ett fantastiskt partnerskap", kommenterar Promimics vd Magnus Larsson i pressmeddelandet.

Danco Medical har varit Promimics processpartner för de amerikanska kunderna sedan 2016.

NPI kommer att drivas av Danco Medical i USA och Promimic kommer att stötta NPI med sin "djupa kunskap inom nanoteknik för förbättrad osseointegration och sin USA-baserad försäljningskanal kommer användas för att växa affären med både befintliga och nya kunder".

Transaktionen förväntas ske inom den närmsta månaden, förutsatt att alla villkor har uppfyllts.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Promimic - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -