På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Trump visste anhängare var beväpnade på väg till Capitolium enligt vittnesförhör (Finwire)

2022-06-29 08:38

Den tidigare amerikanske presidenten Donald Trump var medveten om att vissa av hans anhängare var beväpnade när han beordrade dem att gå mot kongressen. Det uppger Cassidy Hutchinson som arbetade nära Mark Meadows, dåvarande stabschefen i Vita huset, i samband med vittnesförhören om vad som inträffade den 6 januari 2021, rapporterar flera medier.

Trump höll den dagen ett supportermöte och var upprörd över att vissa av hans anhängare stoppades av Secret Service. Detta eftersom metalldetektorerna gick på, vilket indikerar att de bar på vapen.

Trump ska ha sagt “ta bort de jävla detektorerna” vilket visar att han inte var oroad över att de var beväpnade, sade Hutchinson.

Enligt henne sade Trump också “De är inte här för att skada mig. De kan marschera mot Capitolium (kongressbyggnaden) när rallyt är över”.

Detta var exakt vad som hände. Anhängarna stormade kongressbyggnaden i syfte att stoppa verifieringen av Joe Biden som ny president. Fyra poliser på plats kom att dö som en följd av attacken och hundratals andra blev skadade.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -