På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Qualcomm
Analytiker: Qualcomm förväntas fortsatt leverera modem till Apple under kommande år (Finwire)

2022-06-29 09:01

Chipjätten Qualcomms aktie steg efter att en analytiker på TF International Securities spått att bolagets 5G-modem återfinns i Apples iPhones även 2023. Bolaget har tidigare sagt att de räknar med att leverera 20 procent av iPhone-modemen 2023. Det rapporterar CNBC.

Många av Apples nya iPhones använder idag Qualcomms X60-modem för att ansluta till 4G- och 5G-nätverk. Apple köpte dock upp Intels modemverksamhet under 2019 vilket lett till spekulationer om att Apple utvecklar och planerar att använda egna modem.

"Min senaste undersökning visar att Apples egen utveckling av iPhone 5G-modemchip kan ha misslyckats, så Qualcomm kommer att förbli exklusiv leverantör av 5G-chip i andra halvåret 2023 i nya iPhones, med en 100-procentig leveransandel, jämfört med företagets tidigare uppskattning på 20 procent", skrev Ming-Chi Kuo, analytiker på TF International Securities, i en tweet.

Apple och Qualcomm har länge varit partners med relationen har varit omstridd. Företagen har tidigare möts i domstol.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Qualcomm Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -