På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

MAG INTERACTIVE
TRANSFERBONUS BAKOM FÖRBÄTTRAD OMS 3 KV ENL VD (Direkt)

2022-06-29 08:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spelutvecklaren Mag Interactive hade för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2021/2022 en extraordinär intäkt på 15 miljoner kronor relaterat till en transferbonus i samband med ett byte till en ny annonsplattform. Justerat för bonusen var kvartalets nettoomsättning i nivå med föregående kvartal - vilket är en minskning med 6 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Det skriver vd Daniel Hasselberg i rapporten.

"Vi ser transferbonusen som ett kvitto på det betydande värdet av vår användarbas och det annonsutrymme som genereras i våra spel. Framåt är vi inte låsta till att använda den nya plattformen utan denna engångsbonus betalades ut som ett incitament för oss att flytta våra största produkter dit. Den prestanda vi sett sedan flytten vad gäller annonsintäkter per spelare har varit samma eller bättre jämfört med den plattform vi tidigare använde oss av", skriver han.

Spelet Tile Mansion står nu redo för global lansering, framhåller vd:n. Tusentals spelare är redan aktiva på daglig basis och spelet genererar för närvarande runt 4 procent av våra Mag Interactives dagliga intäkter.

"Prestanda på UA för Tile Mansion är bra och vi ämnar att fortsätta att accelerera våra investeringar i UA medan vi adderar mer innehåll och uppdateringar i spelet under kommande veckor och månader. Redan i dagsläget är det spel som har högst genomsnittlig intäkt per dagligt aktiv användare (ARPDAU) i hela spelportföljen. Vi har inte varit så här exalterade över ett spelsläpp sedan lanseringen av Wordzee", skriver Daniel Hasselberg.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


MAG Interactive - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -