På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Infracom Group
Infracom förvärvar bolag som omsätter 54 miljoner kronor (Finwire)

2022-06-29 09:23

IT-Infrastrukturbolaget Infracom har förvärvat svenska System Economy Technologies i Nässjö, SET, som är verksamma inom tjänsteområdet Arbetsplats som tjänst med tillhörande områden hårdvara, licens, hybriddrift av applikationer och säkerhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

SET omsatte cirka 54 miljoner kronor under verksamhetsåret 2021 med ett ebitda-resultat om cirka 10,1 miljoner kronor. Under 2021 har bolaget vunnit ett antal större upphandlingar inom offentlig förvaltning som kommer att levereras fram till 2025.

Köpeskillingen uppgår maximalt till 35 miljoner kronor, varav 16,3 miljoner kronor erläggs kontant och 8,7 miljoner kronor genom apportemission av drygt 385 000 aktier i Infracom till en teckningskurs om 22,48 kronor. Resterande 10 miljoner erläggs också kontant, men hälften av den summan är villkorad budgetuppfyllnad för perioden 2023-25, och andra hälften villkorad nyförsäljning av Infracoms befintliga tjänster under samma period.

Aktierna tillträds 1 juli 2022 och innebär en utspädning om 1,2 procent.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Infracom - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -