CARY GROUP
CVC FONDER, NORDIC CAP LÄGGER BUD PÅ 65 KR/A (NY) (Direkt)

2022-06-29 07:45

(Tillägg: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) CVC Fonder och Nordic Capital har, genom det gemensamt ägda bolaget Teniralc BidCo, lagt ett bud på bilglasbolaget Cary Group om 65 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Cary Group-aktien stängde på 40:60 kronor på tisdagen, vilket innebär en budpremie på 60 procent.

Budet värderar samtliga aktier i Cary Group till cirka 8.570 miljoner kronor. Det totala värdet, baserat på de 92 miljoner utestående aktier i Cary Group som varken direkt eller indirekt ägs av Teniralc, CVC Fonder eller Nordic Capital eller deras respektive närstående parter, uppgår till cirka 5.999 miljoner kronor.

Nordic Capital var med och tog Cary Group till börsen i fjol. Bilglasbolaget noterades till kursen 70 kronor aktie, det vill säga 5 kronor lägre än budkursen.

Nordic Capital, genom Cidron Legion, äger 39,6 miljoner aktier i Cary Group, vilket motsvarar 30 procent av aktiekapitalet och det totala antalet röster i Cary Group.

Budet är villkorat att erbjudandet accepteras i sådan utsträckning att Teniralc blir ägare till aktier motsvarande mer än 90 procent av det totala antalet utestående aktier i Cary Group, framgår det vidare. Teniralc underrättade Cary Groups styrelse om budet den 28 juni 2022.

Nordic Capital investerade i Cary Group, tidigare Ryds Bilglas, under 2018 och i september 2021 genomfördes börsnoteringen av Cary Group på Nasdaq Stockholm. Efter noteringen har Nordic Capital fortsatt vara huvudägare.

"Tillsammans med Nordic Capital kan vi tillhandahålla de rätta finansieringsförutsättningarna, det affärsrelaterade kunnandet och den geografiska räckvidd som krävs för att Cary Group ska stärka sin roll som en utmanare på den europeiska marknaden. Vi är övertygade om att en privat miljö för närvarande utgör den mest lämpliga plattformen för denna resa och vi ser fram emot ett nära samarbete med Cary Group och Nordic Capital för att hjälpa Bolaget att nå sin fulla potential", kommenterar Gustaf Martin-Löf som är partner på CVC i pressmeddelandet.

Acceptperioden för budet beräknas påbörjas omkring den 7 juli 2022 och avslutas omkring den 22 augusti 2022.

Finansiell rådgivare i samband med budet är Carnegie.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -