Saniona
Sanionas SAN903 uppvisar stabil fibrosdämpande effekt i nya resultat (Finwire)

2022-06-27 07:32

Forskningsbolaget Sanionas prekliniska kandidat SAN903 uppvisar stabil fibrosdämpande effekt i modell av kronisk njursjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande.

Professor Helle Praetorius har presenterat resultatet i samband med kongressen ECM2022. Resultatet visar att SAN903 skyddar mot fibros i en modell av kronisk njursjukdom.

Vid daglig administrering av SAN903 i samband med ensidig urinvägsobstruktion minskades det fibrotiska området med totalt upp till 43 procent. SAN903 tolererades väl vid alla dosnivåer.

”Vi har tidigare påvisat i ett flertal prekliniska modeller att SAN903 dämpar inflammation och fibros. De nya resultaten från modellen av kronisk njursjukdom stärker ytterligare vår tilltro till SAN903 som en möjlig behandling för allvarliga inflammatoriska och fibrotiska sjukdomar, som idag saknar effektiva behandlingsalternativ," säger Palle Christophersen, EVP research på Saniona.

Saniona förväntar sig slutföra den regulatoriska prekliniska utvecklingen under mitten av året, samt inleda kliniska prövningar i fas 1 i slutet av detta året eller början av nästa år.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Saniona - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -