På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden
SBB säljer ägarlån för 1,47 miljarder kronor (Finwire)

2022-06-27 06:30

Fastighetsbolaget SBB har sålt efterställda ägarlån på 1,47 miljarder kronor kopplade till Svenska Myndighetsbyggnader, SMB, till Kåpan Pensioner, enligt ett pressmeddelande. Beloppet motsvarar 93,91 procent av det nominella värdet.

Parterna är också överens om att Kåpan Pensioner senast den 31 december i år ska förvärva SBB:s andel i samriskbolaget SMB. Det bolaget är idag lika mycket ägt mellan SBB och Kåpan på 50 procent.

"SBB måste fokusera på sin kärnverksamhet, öka transparensen och frigöra kapital för att kunna återköpa obligationer och skapa förutsättningar för en starkare rating. Kåpan Pensioner är en stabil och långsiktig ägare av SMB och vi är stolta över att vi tillsammans skapat ett starkt bolag med fokus på fastigheter för en effektiv lokalförsörjning till statliga myndigheter", säger SBB:s vd Ilija Batljan.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -