På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

PM NYHETER I KORTHET FREDAG-MÅNDAG 24-27 JUNI (Direkt)

2022-06-27 08:03

HÖGSTA TERROHOTSNIVÅN I NORGE. Norska säkerhetspolisen har höjt terrorhotnivån till den högsta efter dådet i Oslo natten till lördagen då två personer dödades och över 20 skadades. (DN sön)

TYSK MINISTER VARNAR FÖR KOLLAPS. Tysk minister jämför gaskrisen med Lehman Brothers-kraschen. Effekterna av de strypta ryska gasleveranserna kan leda till en kollaps av den europeiska energimarknaden. (DI fre)

50 PUNKTER, ENLIGT SKUGGDIREKTIONEN. Ledamöterna i Dagens Industris skuggdirektion tycker att Riksbanken bör höja styrräntan med 50 punkter vid veckans möte. Inflationsmålet är viktigare än att undvika recession. (DI mån)

KRIMINELLA GÄNG. Den socialdemokratiska regeringen är beredd att gå fastighetsbranschen till mötes och göra det lättare att vräka kriminella gäng. (DI fre)

KLIMATET. Statsminister Magdalena Andersson har inte använt regeringens klimatgrupp en enda gång sedan hon tillträdde. (DN mån)

INGEN BONUS. Två av tio elbilar blir utan bonus då inflationen får flera modeller att slå igenom taket. (DI fre)

STREJKRISK PÅ ONSDAG. Tiden rinner ut för SAS då medlarna inte har lyckats hitta en väg framåt i konflikten med piloterna. (DI fre)

VIKTIGAST MINSKA KINAS UTSLÄPP. Martin Kinnunen, SD:s klimatpolitiske talesperson, tycker inte att Sverige ska anstränga sig för att nå klimatmålet 2045 utan att det viktigaste är att Kinas utsläpp minskar. (DN fre)

RÄNTEAVDRAGET. Statens kostnader för ränteavdraget väntas öka kraftigt de kommande åren, enligt såväl KI som ESV. (SvD mån)

DEGLOBALISERING? Världens ekonomi går mot deglobalisering på grund av de politiska spänningarna. Det innebär att vi behöver säkrare leveranser och auutomation för att göra fabriker i väst konkurrenskraftiga, enligt SKF:s vd Rickard Gustafson. (DI mån)

NORTHVOLT MOT BÖRS. Batteritillverkaren Northvolt ska till börsen inom ett par år, enligt styrelseordföranden och storägaren Carl-Erik Lagercrantz. (DI mån)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


SKF A - I dag

{point.key}

SAS - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -