På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Netel Holding
Netel förvärvar brittiska Border Civils & Utilities (Finwire)

2022-06-27 08:06

Infranätbolaget Netel tar klivet in på den brittiska marknaden genom att förvärva Border Civils & Utilities, som är baserat i Dumfries, Skottland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Borders huvudverksamhet är inom fiber och bolaget bedriver även verksamhet inom vatten och avlopp samt gas. Förvärvet innebär en utökad geografisk närvaro i den brittiska infrastrukturmarknaden.

Border omsatte cirka 36 miljoner kronor under förra året och har 50 anställda. Orderstocken är stark för kommande år. Historiskt har ebita-marginalen varit högre än för Netel-koncernen. Konsolidering väntas ske i juli.

Köpeskillingen betalas kontant och genom 293 365 aktier.

Netel uppger att den brittiska marknaden har låg penetration av fiber och att marknaden påminner om hur det såg ut i Tyskland när bolaget gick in på den marknaden 2019.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Netel Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -