BÖRSVECKAN
KÖP ASTRA ZENECA OCH LINDAB, AVVAKTA MED ELEKTA (Direkt)

2022-06-27 08:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar köp av Astra Zeneca och Lindab, samtidigt som Elekta, Addlife, Orion, Troax och Cint stämplas med rådet avvakta.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

2020 var ett svagt år för Astra Zeneca men 2021 blev desto bättre och på den bogen har det fortsatt, skriver Börsveckan.

"En stark och väldiversifierad pipeline borgar för långsiktig potential. /…/ Fina defensiva kvaliteter, solida finanser, god underliggande tillväxt och låg prislapp gör att vi trycker på köpknappen", skriver tidningen.

Angående Lindab, som stämplas med köprekommendation, är Börsveckans bedömning att bolaget kommer pressas av de fallande stålpriserna på kort sikt och att volymtillväxten också blir lidande det kommande året. Det tas även höjd för en väsentlig försämrad lönsamhet i tidningens prognoser, men trots detta är värderingen tilltalande och "vi menar att det kan vara ett fint läge att plocka in Lindab efter kurspressen som varit", resonerar Börsveckan.

"Vi gillar även att insiders har köpt på sig aktier under våren /…/".

Aktien i finländska läkemedelskoncernen Orion är för dyr, skriver Börsveckan, som noterar att Astra Zeneca "känns helt klart som ett bättre alternativ". Rådet för Orion blir att avvakta.

Medicinteknikbolaget Addlife kämpar just nu i motvind och risken för fallande lönsamhet föreligger, noterar Börsveckan som ger rekommendationen avvakta.

"Avvakta ett par rapporter för att se var marginalerna tar vägen i stället", skriver Börsveckan om strålterapisystembolaget Elekta.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


AddLife B - I dag

{point.key}

AstraZeneca - I dag

{point.key}

Cint Group - I dag

{point.key}

Elekta B - I dag

{point.key}

Lindab International - I dag

{point.key}

Troax Group - I dag

{point.key}

Orion Oyj B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -