På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BIOINVENT
SLUTFÖRT FÖRSTA DOSNIVÅER I FAS 1/2A MED BT-001 (Direkt)

2022-06-27 08:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Bioinvent meddelar tillsammans med Transgene att de har slutfört de två första dosnivåerna i bolagens fas 1/2a studie med läkemedelskandidaten BT-001 vid behandling av patienter med solida tumörer, inklusive melanom.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tidiga data i del A av studien visar att BT-001 tolereras väl. Utfallet grundar sig på tolv patienter. Upp till 18 patienter kommer att inkluderas med stigande doser av BT-001.

Resultaten tyder på att BT-001 kvarstår och replikeras i tumören. Anti CTLA-4 antikroppen uttrycks i tumören utan påvisad systemisk exponering. Resultaten antyder på hög tumörspecificitet, skriver bolaget och tillägger att tumörminskning har observerats hos en patient i den första dosgruppen.

Del B av studien planeras starta under det andra halvåret 2022. Studien kommer att utvärdera intratumorala injektioner av BT-001 i kombination med Mercks immunterapiläkemedel Keytruda (pembrolizumab).

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


BioInvent International - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -