AstraZeneca
Börsveckan ger köpråd för Astra Zeneca och Lindab (Finwire)

2022-06-27 06:41

Börsveckan ger köpråd för Astra Zeneca och Lindab i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Orion, Addlife, Elekta, Troax och Cint.

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca hade ett svagt 2020, men desto bättre 2021 och på den vägen har det fortsatt i år. "Fina defensiva kvaliteter, solida finanser, god underliggande tillväxt och låg prislapp gör att vi trycker på köpknappen", skriver Börsveckan.

Det finska läkemedelsbolaget Orion är verkligen en "Jack of all trades", med en drös mindre preparat, generika, veterinärmedicin, OTC-produkter, kontraktstillverkning och mycket mer. Det är en kul mix, men aktien är dyr, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Addlife var en av de stora coronavinnarna när bolagets diagnostikprodukter sålde som smör. Nu, i efterdyningarna av pandemin, minskar den organiska tillväxten. Värderingen är hög och Börsveckan väljer att avvakta.

Elekta har en stark marknadsposition inom strålknivar, men bolaget möter tuffa tider och tidningen ger rådet avvakta.

Maskinskyddsbolaget Troax, som har Latour som storägare, har alltid värderats högt. Aktien har rasat i år, men är ändå inte billig. "Uppsidan känns rätt klen på nuvarande kursnivåer och vi avvaktar", skriver Börsveckan.

Ventilationsbolaget Lindab har halverats på börsen i år, givet en skakig byggmarknad och kraftigt stigande kostnader. Tidningen bedömer att värderingen är attraktiv och det är även positivt att insiders köpt aktier i vår, vilket resulterar i ett köpråd.

Cint lockar med hög tillväxt och förvärvet av amerikanska Lucid kan lyfta bolaget under 2023. Värderingen är dock relativt hög och Börsveckan väljer därför att avvakta.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

AstraZeneca - I dag

{point.key}

Elekta B - I dag

{point.key}

Lindab International - I dag

{point.key}

Orion Oyj B - I dag

{point.key}

Orion Oyj B - I dag

{point.key}

Troax Group - I dag

{point.key}

AddLife B - I dag

{point.key}

Cint Group - I dag

{point.key}

AstraZeneca - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -