På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
DEFENSIVA BOLAG VINNARE PÅ GRÖN BÖRS, S&P 500 +0,8% (Direkt)

2022-06-23 17:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börsernas inledande uppgångar på torsdagen tilltog efter drygt en timmes handel. I toppen fanns bland annat hälsovårdsbolag.

Vid 17-tiden hade Dow Jones industriindex ökat 0,6 procent till 30.649. Nasdaqs tekniktunga kompositindex steg 1,3 procent till 11.200, samtidigt som S&P 500 var upp 0,8 procent till 3.790.

Fedchefen Jerome Powell sade under sin utfrågning i senaten på onsdagen att branta räntehöjningar kan leda till en recession och att uppgiften att få till en mjuklandning för ekonomin är "väldigt utmanande".

"Bekräftelsen av Feds åtagande att få ner inflationen och att recession är en risk bidrar till oron för tillväxten som återigen är det huvudsakliga orosmomentet", sade Esty Dwek, investeringschef vid Flowbank, till Bloomberg News.

På torsdagen talar Jerome Powell i en utfrågning i representanthuset.

Bland bolagsnyheter har Berkshire Hathaway ökat innehavet i Occidental Petroleum till 16,3 procent. Oljebolaget adderade 1,2 procent.

Defensiva, konjunkturokänsliga bolag sågs överprestera index. Läkemedelssektorn inom S&P 500 steg 1,6 procent samtidigt som bolag inom konsumentvaror var upp 1,8 procent. Walmart var upp 2,2 procent medan Unitedhealth Group steg 2,3 procent.

Molndatabolaget Snowflake handlades upp 9,5 procent efter att JP Morgan höjt sin rekommendation för aktien till övervikt.

Även kontorsdelningsföretaget Wework steg i samband med en rekommendation. Aktien var upp 9,0 procent sedan Credit Suisse inlett en bevakning av aktien med rekommendationen outperform.

Den amerikanska tioårsräntan sjönk 15 punkter till 3,01 procent.

Graf: S&P 500 torsdagen den 23 juni.

Källa: Infront.

David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt


Berkshire Hathaway Inc... - I dag

{point.key}

Walmart Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -