Randviken Fastigheter
Randviken Fastigheters budkommitté rekommenderar acceptera Stenhus uppköpsbud (Finwire)

2022-06-20 15:06

Fastighetsbolaget Randvikens oberoende budkommitté rekommenderar aktieägarna i Randviken att acceptera det offentliga uppköpserbjudandet från Stenhus Fastigheter i Norden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vederlaget i erbjudandet utgörs av en kombination bestående utav nyemitterade aktier i Stenhus Fastigheter och ett kontant vederlag. Erbjudandet motsvarade den 14 april, vilket var den sista handelsdagen före offentliggörandet av erbjudandet, en värdering om 61,10 kronor per aktie baserat på stängningskursen för Stenhus Fastigheters aktier på Nasdaq First North Growth Market. Detta innebar en premie om 8,34 procent i förhållande till stängningskursen om 56,40 kronor för Randvikens aktie på Nasdaq First North samma dag.

Budkommittén konstaterar vidare att aktieägare i Randviken som tillsammans representerar 52,1 procent av kapitalet och rösterna i Randviken, har åtagit sig att acceptera erbjudandet och överlåta samtliga av sina aktier i Randviken i erbjudandet, däribland Fastpartner, SBB, Landia, RMW Rand, Cernera Kapital, Tosito och Relevante Wealth Management.

Sammantaget, mot bakgrund av övervägandena ovan och med beaktande av SEB Corporate Finance värderingsutlåtande om skäligheten av erbjudandet ur ett finansiellt perspektiv, rekommenderar budkommittén aktieägarna i Randviken att acceptera erbjudandet.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Stenhus Fastigheter i... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -