På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Handelsbanken
Handelsbankens försäljningar i Danmark och Finland bäddar för ny extrautdelning - Di (Finwire)

2022-06-16 07:46

Handelsbanken kan komma att belöna aktieägarna med en ny extrautdelning från de planerade avyttringarna av den danska och finska rörelsen. Det skriver Dagens industri i en analys.

En affär verkar ligga närmast till i Danmark efter att Handelsbanken under onsdagskvällen bekräftat att det är i förhandlingar med Jyske Bank.

I Finland är dock situationen något knepigare och kan leda Handelsbanken till att behöva sälja verksamheten i delar, enligt Di.

“När allt är klart lär Handelsbanken ändå få in 13-16 miljarder kronor på försäljningen och samtidigt frigöra 12 miljarder i kärnprimärkapital. Det är pengar som kan användas till investeringar men också till återföring till aktieägarna. Det öppnar för att det blir en extra utdelning från Handelsbanken även denna höst”, skriver tidningen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

Handelsbanken A - I dag

{point.key}

Handelsbanken A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -