På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

THUNDERFUL
ANKARINVESTERARE FORTSATT SÄLJA AKTIER (Direkt)

2022-06-08 13:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Över hälften av aktierna i Thunderful som togs av ankarinvesterarna i samband med gamingbolagets notering för ett och ett halvt år sedan har nu sålts vidare. Aktiekursen har rönt samma öde med en dryg halvering sett till emissionskursen och med ett tapp på närmare 80 procent sedan Thunderfuls högstanotering i början av 2021.

När Thunderful tog klivet till börsen i december 2020 tog sju ankarinvesterare sammanlagt 12 miljoner aktier i det erbjudande som föregick noteringen.

Först ut att nolla sitt innehav i gamingbolaget var Delphi Fondförvaltning som hade sålt alla sina 1,2 miljoner aktier redan våren 2021. Vasastaden Holding gick ur det sista av sina totalt 2 miljoner aktier under hösten 2021. Av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering framgår nu att Naventi Fonder, som även de tog 2 miljoner aktier i samband med noteringen, under maj sålt sina sista 1,5 miljoner aktier i Thunderful.

Av de ursprungligen sju ankarinvesterarna återstår nu fyra och av de totalt 12 miljoner aktierna har 6,5 miljoner sålts.

De tre ankarinvesterarna Provobis Holding, Consensus Småbolag och Strand Kapitalförvaltning har samtliga sålt delar av sina innehav. Den enda av ankarinvesterarna som inte minskat sitt innehav i Thunderful är Knutsson Holdings som tvärtom ökat sitt innehav något.

Thunderfuls IPO-kurs i december 2020 var 50 kronor och aktien klättrade till som högst 111 kronor i februari 2021.

Graf: Thunderfuls aktiekurs sedan IPO:n 2020

Källa: Infront

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Thunderful Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -