USA
DIGITAL DOLLAR KAN SAMEXISTERA MED STABLECOINS - BRAINARD (Direkt)

2022-05-27 05:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En digital centralbanksvaluta (CBDC) i USA skulle en dag kunna samexistera med och kanske till och med komplettera så kallade stablecoins.

Det sade Lael Brainard, vicechef i Federal Reserve, i ett anförande inför representanthuset på torsdagen, enligt Wall Street Journal.

"Under vissa omständigheter i framtiden så kan en CBDC samexitera och vara kompletterande till stablecoins och pengar från kommersiella banker genom att ge en säker centralbankssäkerhet i det digitala finansiella ekosystemet, i mycket som kontanter i dag samexisterar med pengar från kommersiella banker", sade hon.

Federal Reserve håller på att granska förutsättningarna för att ge ut CBDC för att matcha utvecklingen inom kryptovalutor och stablecoins, som har en peg mot dollarn eller någon annan större valuta. På senare tid har utvecklingen för en TerraUSD uppmärksammats, då den ett tag tappade under 1 mot dollarn.

Lael Brainard sade att den senaste tidens turbulens på kryptomarknaden gör det uppenbart att de åtgärder de vidtar nu, oavsett om det är regelverket eller en digital dollar, bör vara robusta för utvecklingen av det framtida finansiella systemet.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -