På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Q-Linea
Q-lineas ASTar-instrument uppnår CE-IVDR-status (Finwire)

2022-05-27 08:26

Diagnostikbolaget Q-lineas instrument ASTar har uppnått In Vitro Diagnostics Regulation (IVDR)-status, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Förordningen IVDR ((EU)/2017/746) ersätter det tidigare direktivet (98/79/EC), och CE-märkning enligt IVDR är ett krav för att fortsätta släppa ut produkter på marknaden efter övergångsperioden, heter det.

"Vi är mycket stolta över att uppfylla tidslinjen för CE-IVDR-märkning för ASTar Instrument. Övergången från IVD-direktivet till IVD-lagstiftning (IVDR) är den största förändringen i regleringen av diagnostiska produkter i Europa på decennier. Jag är verkligen stolt över teamets hårda och utmärkta arbete för att lyckas med övergången och för att uppfylla de nya kraven”, kommenterar Jonas Jarvius, vd Q-linea.

ASTar Instrument och ASTar BC G- Kit är CE-märkta men inte FDA 510(k)-godkända och inte tillgängliga för försäljning i USA.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Q-Linea - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -