NEW YORK
NÄRA FÖRSTA POSITIV VECKA AV SJU, S&P 500 +2% (Direkt)

2022-05-27 08:02

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna handlades uppåt på torsdagen och är nu till sist på väg mot en positiv veckoutveckling efter sju negativa veckor sedan indexhöjningen följt på en positiv onsdag.

Breda S&P 500 var upp med 2 procent till nivån 4.058 medan industriindexet Dow Jones steg, för femte dagen i rad, med 1,6 procent till nivån 32.637. Techfokuserade Nasdaq Composite var klättrade 2,7 procent till 11.741.

Temat i marknaden, som tyckts elda på vissa uppgångar, är hoppet om att inflationen ska ha nått sin kulmen. För veckan har S&P 500 stigit med 4 procent hittills.

"Trots att det kanske var ett väntat rally och potentialen mot bakgrund av översålda börser varit ganska omtalad så kan man misstänka att förra veckans depp om de amerikanska konsumenterna kanske varit lite överdrivna efter de illavarslande rubrikerna om stundande lågkonjunktur", sammanfattade Quincy Krosby, aktiechef på LPL Financial, rapporterar CNBC.

Klädhandelskedjan Macy's aktie handlades upp med nära 20 procent efter att prognosen för 2022 höjts. Lågprisvaruhandlaren Dollar Tree handlades i sin tur upp med 22 procent efter en bättre delårsrapport än väntat och konkurrenten Dollar General klättrade 14 procent efter rapport.

Halvledarbolaget Nvidia studsade tillbaka omkring 5 procent efter att ha handlats ned på en svagare guidning än väntat på onsdagen, sedan ett flertal analyshus upprepat köprekommendationer. Sektorkollegan Broadcoms aviserade planer på att köpa molntjänstebolaget Vmware för 61 miljarder dollar ledde till en kursuppgång med 4 procent för Broadcom och 3 procent för Vmware.

I övrigt inom molntjänstesektorn sjönk Snowflake med 5 procent efter att guidningen för rörelsemarginal kommit in under förväntan. Aktien var dock ned med betydligt mer tidigare under handelsdagen.

Slutligen lyckades också Twitters aktie återfå visst fotfäste, efter att entreprenören Elon Musk förnyat sitt åtagande att driva igenom ett utköp av mikrobloggen.

Bild: S&P 500 torsdag den 26 maj

Bildkälla: Infront

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


NVIDIA - I dag

{point.key}

Broadcom - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -