På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Modus Therapeutics Holding
Modus Therapeutics fas 1b-studie med sevuparin har försenats (Finwire)

2022-05-27 07:54

Bioteknikbolaget Modus Therapeutics fas 1b-studie för kandidaten sevuparin för behandling av sepsis/septisk chock och andra tillstånd med systemisk inflammation har försenats. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pandemin har bromsat rekryteringen till studien, vilket lett till en försening gentemot de förväntade tidslinjerna. Detta beror till stor del på att försökspersoner inte kunnat delta i studien om de har fått covid-19 eller har fått en covid-vaccination under screening-/registreringsperioden. Företaget räknar nu med att slutföra rekryteringen senast vid utgången av det tredje kvartalet.

Modus Therapeutics genomför en rad åtgärder för att snabba på processen, däribland kan nu kvinnor inkluderas.

"Vi är nu fokuserade på att leverera den fullt rekryterade fas 1b-studien enligt vår uppdaterade tidslinje. Den betydande potentialen för sevuparin som ny behandling mot sepsis tydliggörs genom möjligheten till 11,5 miljoner kronor bryggfinansiering som vår största aktieägare Karolinska Development beslutat tillhandahålla under förra veckan", uppger vd John Öhd.

Studier är mycket viktiga för bioteknikbolag såsom Modus Therapeutics.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Modus Therapeutics Hol... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -