Cantargia
Cantargia presenterar nadunolimab-data för flera cancerformer (Finwire)

2022-05-27 08:20

Sent på torsdagskvällen släppte forskningsbolaget Cantargia tre pressmeddelanden gällande bolagets ledande läkemedelskandidat nadunolimab (CAN04).

Ett av dem avser den kliniska fas 1/2a-studien CANFOUR som visade att nadunolimab i kombination med gemcitabin och nab-paclitaxel hade bättre effekt än enbart cellgifter. För de 73 patienter som utvärderades för effekt, var medianöverlevnad (OS) 12,7 månader, 1-årsöverlevnad 57 procent och progressionsfri överlevnad (iPFS) 7,2 månader i median. Säkerhetsprofilen uppges vara god och i linje med tidigare avläsningar.

Vidare presenterade bolaget resultat för nadunolimab i kombination med gemcitabin och cisplantin hos patienter med icke-småcellig lungcancer (NSCLC). Även här var resultaten "starkare" jämfört med historiska kontrolldata. För de 30 utvärderade patienterna var responsfrekvens (ORR) 53 procent, sjukdoms­kontroll­frekvens 83 procent, progressionsfri överlevnad (PFS) 6,8 månader i median och total överlevnad (OS) 13,7 månader i median. Säkerhetsprofilen var god och i linje med tidigare data.

Slutligen meddelar bolaget om positiva resultat från den kliniska fas 1b-studien CIRIFOUR, där nadunolimab studerades som tillägg till Keytruda hos patienter med solid tumörer som slutat svara på PD-(L)1-hämmare. "För de 30 utvärderade patienterna var responsfrekvens (ORR) 53 procent, sjukdoms­kontroll­frekvens 83 procent, progressionsfri överlevnad (PFS) 6,8 månader i median och total överlevnad (OS) 13,7 månader i median", skriver bolaget. Återigen var säkerhetsprofilen god.

Alla resultat ska presenteras vid konferensen ASCO 2022 (American Society of Clinical Oncology).

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Cantargia - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -