ASIEN
HANG SENG KLÄTTRAR NÄRA 3%, ALIBABA RUSAR EFTER DELÅR (Direkt)

2022-05-27 08:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aktiemarknaderna i Asien- och Stillahavsregionen handlades uppåt på fredagsmorgonen, efter att det kinesiska e-handels- och techkonglomeratet Alibaba levererat en starkare delårsrapport än väntat.

Alibabas aktie steg med 12 procent efter rapporten för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2021/2022 med slut sista mars, med en justerad vinst på 7:95 yuan per aktie och en omsättning på 204 miljarder yuan. Det var högre än förväntat. S&P Global Market Intelligence förhandsestimat låg på en justerad vinst per aktie på 7:17 yuan och en omsättning på 199 miljarder yuan.

Uppgången för Alibabas aktie inverkade positivt på flera sektorkollegors aktier. Gaming- och techkonglomerat som Tencent och Netease var upp med 3-4 procent vardera.

På det makropolitiska planet var en stor nyhet att Li Keqiang, Kinas premiärminister, under onsdagen höll en telefonkonferens med kinesiska myndigheter och storbolag för att visa statens stöd och visa vägen för ekonomin inom ramen för den kontroversiella nolltollerans som råder.

"Premiärministerns direktiv till lokala myndigheter om att på ett bättre sätt balansera covid-kontroll med ekonomisk tillväxt, något som lyfts fram som nyckeln till problemlösning, banar väg för hoppet om att ett fotbyte ska göras", sade Mizuho Banks analytiker Vishnu Varathan i en notering på fredagen, enligt CNBC.

Li Keqiang varnade dock för att svårigheter som följt nya utbrott av covid-19 i landet hotar leda till en än större chock än vid pandemins utbrott under 2020.

Hongkongs breda index Hang Seng var upp med 2,6 procent vid 7.20-tiden och på den japanska Tokyobörsen handlades det breda indexet Nikkei 225 upp med 0,6 procent och techinvestmentbolaget Softbank, storägare i Alibaba, steg med omkring 5 procent.

Marknadstemperatur kl 07:20
==============================================================
                               kl 07:20    kl 12:35      Sedan
                                                         31/12
Nikkei 225                       +0,6%            -      -7,0%
Hongkong Hang Seng               +2,6%            -     -12,0%
Kinas Shanghai Comp              +0,5%            -     -13,8%
Australia S&P/ASX200             +1,1%            -      -3,5%
KÄLLA: Infront.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Alibaba Group ADR - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -