På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Storbritannien brådskar med nytt stödpaket, väntas bli presenterat redan på torsdag (Finwire)

2022-05-25 07:07

Storbritanniens finansminister Rishi Sunak väntas presentera ett nytt stödpaket redan på torsdag, istället som tidigare förväntat i juni. Det rapporterar Sky News och The Guardian.

Bakgrunden är att Sue Gray-rapporten om festerna vid regeringens högkvarter under coronarestriktionerna offentliggörs på onsdag vilket kommer leda till ytterligare kritik av premiärminister Boris Johnson. Han själv var närvarande vid festerna och har fått böter för detta av polisen.

För att lindra kritiken vill Johnson så snart som möjligt presentera nya åtgärder som väntas hjälpa britterna att klara av de höga levnadskostnaderna. Detta lär behövas efter att energimarknadsregulatorn Ofgem sagt att de årliga räkningarna för hushållens energikostnader sannolikt kommer öka med mer än 40 procent i oktober.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -