På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Spermosens
Spermosens tillförs 19,7 miljoner kronor genom optionsinlösen (Finwire)

2022-05-25 08:13

Fertilitetsbolaget Spermosens tillförs genom optionsinlösen 19,7 miljoner kronor före emissionskostnader på 1,0 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

I maj har 1,60 miljoner teckningsoptioner TO 1 utnyttjats för att teckna aktier i bolaget, vilket motsvarar en utnyttjandegrad på 31 procent. Bolaget har därefter 12,12 miljoner aktier utestående.

Erhållen finansiering gör att företaget därmed säkrat den fortlöpande verksamheten för kommande tolv månader. Spermosens målsättning är att inleda försäljning av produkter för forskningsbruk under 2022 och accelerera försäljningen under 2023.

- Vi är glada över att ha säkrat finansiering för att slutföra utvecklingen av Juno-Checked system och påbörja första fasen av marknadsintroduktion med försäljning för forskningsändamål i USA, Sverige, Norge och Danmark, säger John Lempert, vd i Spermosens.

Kushagr Punyanis aktieinnehav i Spermosens är oförändrat 1,58 miljoner aktier. Antalet aktier i bolaget har ökat, vilket innebär att ägarandelen passerar under flaggningsgränsen och uppgår nu till 13,0 procent av aktierna.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Spermosens - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -