På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Securitas
Securitas-profiler har gjort återkommande besök vid Spanienbordell, mutat till sig kontrakt i Malmö - UG (Finwire)

2022-05-25 07:45

Uppdrag granskning har avslöjat hur två nyckelpersoner inom säkerhetsjätten Securitas, en säljare och en högt uppsatt chef som sitter i bolagets Sverigeledning, gjort återkommande bordellbesök i Spanien.

UG har kommit åt informationen genom hemliga inspelningar. I en av dessa kallar chefen bordellverksamheten för “trafficking litegrann”. Båda personerna har nu avskedats från bolaget och anmälts till polisen. Den högt uppsatte chefen bedöms också som en säkerhetsrisk av Säpo då han haft tillgång till känsliga uppgifter om den svenska militären som kan vara av intresse för bland annat den ryska underrättelsetjänsten.

Vidare har UG också kunnat avslöja hur säljaren mutat till sig ett mångmiljonkontrakt åt Securitas vid en upphandling med Malmö stad. Som belöning tog denna senare de mutade tjänstemännen på Malmö stad på en festresa till London.

Securitas vd i Sverige, Carl Dahlén, uppger sig vara djup bedrövad och besviken av vad som sagts i inspelningarna.

“Samtidigt är det viktigt att skilja på att om enstaka individer beter sig på det här sättet, så är det totalt oacceptabelt. Men det representerar inte Securitas som bolag”, sade Dahlén.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

Securitas B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -