På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SCOUT GAMING
EBITDA-RESULTAT -18,2 MLN KR (-15,0) 1 KV (Direkt)

2022-05-25 08:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Scout Gaming, som levererar olika lösningar till bettingbolag och media, redovisar ett ebitda-resultat för det första kvartalet 2022 på -18,2 miljoner kronor (-15,0).

Omsättningen från spelverksamheten uppgick till 6,7 miljoner kronor (8,4), med stor påverkan från kriget mellan Ryssland och Ukraina.

"Vår egen operatörsverksamhet har påverkats negativt av kriget i Ukraina och vi tappade ungefär hälften av intäkterna mot samma period föregående år, då vår största del av spelare kom från Ryssland och delar av östra Europa. Sammantaget summerar detta i ett kvartal med lägre omsättning och ett otillfredsställande resultat", skriver vd Andreas Ternström i rapporten.

Nettoresultatet uppgick till -19,6 miljoner kronor (-9,8).

Bolaget har, vilket meddelades i rapporten för det fjärde kvartalet 2021, vidtagit en rad åtgärder för att öka intäkterna och minska kostnaderna.

"Vår nya modell med mer fasta betalningar har tagits emot väl vilket minskar risken i vår verksamhet och ökar transparensen", skriver Andreas Ternström.

Effekterna av kostnadsbesparingarna kommer delvis att märkas under det andra kvartalet men främst under andra halvåret.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Scout Gaming Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -