På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

MOFAST
HYRESINTÄKTER 200 MLN KR PÅ RULLANDE ÅRSBASIS (Direkt)

2022-05-25 09:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mofast har tillträtt flerbostadsfastigheter till ett värde om 1,5 miljarder kronor under första kvartalet. Mofast hyresintäkter uppgår nu till cirka 200 miljoner kronor på rullande årsbasis med ett fastighetsvärde om 3,7 miljarder kronor.

Det framgår av bolaget delårsrapport.

Under första kvartalet uppgick koncernens hyresintäkter till 39,5 miljoner kronor (28,9) och driftnettot var 23,5 miljoner kronor (17,2).

Periodens förvaltningsresultat landade på 0,7 miljoner kronor (6,6). Minskningen är framför allt en följd av att Mofast under kvartalet fått ta större kostnader i samband med förvärven, men inte kunnat tillgodogöra sig hela periodens hyresintäkter, heter det.

"Fördelningen mellan bostäder och samhällsfastigheter är nu jämn. Mofasts fastighetsbestånd uppgår nu till 3,7 miljarder kronor och vi är i och med det på god väg att nå våra strategiska mål om ett fastighetsbestånd om 5 miljarder kronor under 2024", kommenterar vd Dan Törnsten.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Mofast - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -