På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Lyckegård
Lyckegård släpper första rapporten som noterat bolag - ser starkt andra kvartal (Finwire)

2022-05-25 08:39

Jordbruksteknikbolaget Lyckegård redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 5,1 procent till 8,3 miljoner kronor (7,9). Omsättningen har dragits med
svår komponentbrist som lett till leveransförseningar av sålda produkter

Ebitda-resultatet blev -3,6 miljoner kronor (0,1). Rörelseresultatet blev -4,9 miljoner kronor (-0,1). Resultatet efter skatt blev -6,8 miljoner kronor (0,0).

Komponentbristen har framför allt påverkat bolagets möjlighet att leverera och fakturera sin enskilt viktigaste produkt Cameleon. Det har också påverkat resultatet negativt.

"Efter periodens utgång ser vi med tillförsikt på framtiden och vi upplever att den komponentbrist vi sett under inledningen av året har ljusnat efter periodens utgång. Kvartalets ingående orderstock har levererats och vi ser ett starkt andra kvartal framför oss med hög aktivitetsnivå i marknaden", skriver vd Christian Bjärntoft.

Lyckegård-chefen skriver att bolaget arbetar med att höja lönsamheten och har höjt sin bruttomarginal. Nu ser företaget också en ökad aktivitet inom förvärv.

"Parallellt med arbetet med att lyfta lönsamheten fortskrider arbetet med att utveckla verksamheten och efter att förvärvsaktiviteten kylts ned en aning i början av kvartalet, i och med osäkerheten kring Rysslands invasion av Ukraina och de följder som denna medförde i
form av ökad volatilitet i spannmålspriserna och viktiga insatsvaror, ser vi nu återigen en ökad aktivitet", uppger Bjärntoft.

Lyckegård upprepar också sina finansiella mål.


Lyckegård, Mkr Q1-2022 Q1-2021 Förändring
Nettoomsättning 8,3 7,9 5,1%
EBITDA -3,6 0,1
EBITDA-marginal 1,3%
Rörelseresultat -4,9 -0,1
Nettoresultat -6,8 0,0

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Lyckegård Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -