På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

KAKEL MAX
ÖKAD AKTIVITET, NETTOOMSÄTTNINGEN ÖKADE 23% 1 KV (Direkt)

2022-05-25 08:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Kakel Max hade en nettoomsättning på 41,5 miljoner kronor under det första kvartalet 2022 (33,8), motsvarande en tillväxt om 23 procent.

Tillväxten för kvartalet innehåller väldigt liten grad av prishöjningar och merparten av tillväxten är hänförlig till ökad volym i bland annat kakel/klinker, skriver bolaget i rapporten för det första kvartalet.

Nettoresultatet låg på 1,4 miljoner kronor (-0,2), motsvarande 0:45 kronor per aktie (-0:07).

Aktivitetsnivån i marknaden har ökat inom alla områden och framförallt inom projektmarknaden men det finns också en osäkerhet avseende komponent- och materialbrist, effekter av kriget i Ukraina och covidsituationen i Kina som tillsammans med stigande räntor och inflation kan dämpa aktiviteten, enligt vd Daniel Källberg.

Kakel Max är indirekt påverkade av kriget genom framförallt störningar i leverantörskedjan, brist på insatsmaterial, kostnadsinflation samt potentiellt uppskjutna och försenade projekt.

"Prishöjningar på årsbasis från våra leverantörer har ersatts under 2022 med kvartalsvisa dito och det är och kommer att vara en utmaning att kompensera stigande kostnader med prisökning till våra kunder med samma frekvens", kommenterar vd.

Han pekar också på att förvärvsmarknaden är svårbedömd just nu men däremot ser bolaget bättre möjligheter att för egen maskin etablera verksamheter.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Kakel Max - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -