På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Indutrade
Indutrade förvärvar bolag i Danmark med omsättning på 35 miljoner danska kronor (Finwire)

2022-05-25 08:43

Teknikhandelsbolaget Indutrade har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i danska acti-Chem, som är en leverantör av hållbara vattenreningslösningar. I fjol uppgick bolagets omsättning till ungefär 35 miljoner danska kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Någon köpeskilling uppges inte.

acti-Chem beskrivs hantera och optimera kvaliteten på komplext industriellt processvatten och erbjuder helhetslösning som inkluderar kontinuerlig processoptimering, hållbara kemikalier, utrustning och service, samt uppföljning och rapportering till kund.

"Jag är mycket glad över att kunna välkomna acti-Chem till Indutrade då det kompletterar oss och breddar vår räckvidd inom flödestekniksegmentet", kommenterar Indutrades vd och koncernchef Bo Annvik.

Bolaget riktar sig till industrier inom bland livsmedel, fjärrvärme, fastighetsservice samt tvätterier och dess huvudmarknad är Danmark, med verksamhet även i Tyskland och Storbritannien. De grundades 1995 och har 15 anställda.

Tillträdet ägde rum igår och acti-Chem kommer ingå i affärsområdet Flow Technology. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Indutrades resultat per aktie.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Indutrade - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -