På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Glencore i miljardförlikning över mutor och korruption (Finwire)

2022-05-25 07:19

Råvaruhandlarjätten Glencore kommer att betala minst 1,2 miljarder dollar, motsvarande 11,7 miljarder kronor, i förlikningar för mutor och andra korruptionsbrott i USA, Storbritannien och Brasilien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Merparten av uppgörelsen, 700 miljoner dollar, är med amerikanska justitiedepartementet över utländska mutor. Därutöver kommer Glencore att betala ytterligare 485 miljoner dollar till USA för manipulering av oljepriser.

Uppgörelsen i Brasilien på 39,6 miljoner dollar avser också mutor, liksom i Storbritannien i samband med betalningar på 24 miljoner dollar för företrädesrätt till olja i Afrika.

Glencores vd Gary Nagle har i ett mejl till anställda sagt att beteendet varit skadligt och kostsamt för bolaget, inte bara finansiellt utan också ryktesmässigt, enligt Wall Street Journal som fått ta del av en kopia.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -