På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Diös
Diös tecknar grönt hyresavtal med Försäkringskassan i Umeå (Finwire)

2022-05-25 07:11

Fastighetsbolaget Diös har tecknat ett grönt hyresavtal med Försäkringskassan, som ska flytta in i ett kontor i kvarteret Vale vid Vasaplan i centrala Umeå. Området är ännu inte byggt, men planeras påbörjas under sensommaren i år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kvarteret Vale är tänkt att innehålla bostäder, arbetsplatser och urban service. Försäkringskassan blir första aktör att teckna hyresavtal i det nya området, och kontorsytan omfattar drygt 3 300 kvadratmeter.

- Genom att fylla kvarteret Vale med ett mixat innehåll vill vi skapa en destination som ger förutsättningar för en aktiv och tillgänglig livsstil. Vi är glada över att välkomna Försäkringskassan till kvarteret, och ser fram emot att utveckla deras blivande kontor på ett sätt som möter deras uppdrag, kommenterar Göran Fonzén, affärschef på Diös Umeå.

Detaljplanen för Vale vann laga kraft i mars och Selbergs Entreprenad har fått i uppdrag att tillsammans med Diös planera och projektera utvecklingen av kvarteret.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Diös Fastigheter - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -