På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

CLIMEON
HAR NU BESLUTAT OM FÖRETRÄDESEMISSION, KURS 4:50 KR (Direkt)

2022-05-25 07:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i energiteknikbolaget Climeon har nu beslutat om att genomföra en fullt garanterad företrädesemission om cirka 160 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I förra veckan meddelade Climeon avsikten att genomföra kapitalanskaffningen och nu har beslut alltså fattats.

Teckningskursen har fastställts till 4:50 kronor, en rabatt på 54 procent mot tisdagens stängningskurs på 9:77 kronor.

Aktieägare kommer att erhålla en teckningsrätt av serie B för varje på avstämningsdagen innehavd aktie av serie A respektive serie B. Fem teckningsrätter berättigar till teckning av tre B-aktier.

Företrädesemissionen är fullt garanterad genom erhållna teckningsåtaganden från befintliga aktieägare samt garantiåtaganden från externa investerare.

"Syftet med företrädesemissionen är, som tidigare offentliggjorts, att stärka bolagets ekonomiska ställning och stödja genomförandet av bolagets affärsplan och strategi med kommersialiseringen av nästa generations heatpower-teknologi, HeatPower 300", heter det.

Aktieägare som väljer att inte delta i företrädesemissionen kommer få sin ägarandel utspädd med 37,5 procent. Teckningsperioden avses att inledas 3 juni och avslutas 17 juni.

Bolagets grundare och styrelseledamot Thomas Öström har vidare meddelat styrelsen om att han avser omvandla 1 miljon A-aktier till B-aktier i syfte att minska röstkoncentrationen.

Emil Hägerstrand-Mattsson +46 8 5191 7916

Nyhetsbyrån Direkt


Climeon B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -