På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Case Group
Case Group minskade rörelseresultatet under första kvartalet (Finwire)

2022-05-25 08:19

Den svaga börsen gjorde att Case Group minskade intäkter, resultat och förvaltat kapital under det första kvartalet.

Provisionsintäkter var 15,7 miljoner kronor (30,8). Provisionsnettot blev 8,5 miljoner kronor (18,2).

Rörelseresultatet blev 1,8 miljoner kronor (12,1).

Case förvaltade fondkapital sjönk med 24 procent under kvartalet och uppgår till 5 596 miljoner kronor. Av minskningen svarar två kunder för cirka 1,2 miljarder kronor. Dessa aktörer var tvungen att minska exponeringen och väntas komma tillbaka när volatiliteten minskar. I övrigt har fondbolaget inte haft några större utflöden.

Det faktum att man släppt restriktionerna gör att fondbolaget nu kan komma ut och träffa kunder och samarbetspartner. Bolaget har flera stora kundevent bokade under kommande kvartal.

"Vår kostnadskontroll och strategi att fondernas fasta förvaltningsintäkter ska täcka bolagets totala kostnadsmassa fungerar väldigt bra där vi ser att Case tjänar pengar trots en tuff marknad. Från slutet av mars repade sig fondflödena och en viss återhämtning har fortsatt in i april. I och med att både aktie- och företagsobligationsmarknaden backade under kvartalet har fonderna i stort sett inte genererat några rörliga intäkter jämfört med föregående kvartal", skriver bolaget.

Framöver växer bolagets förvaltade kapital genom budet av Celina, tidigare Catella. Case bedömning är att förvärvet under 2023 kommer att tillföra en bruttoomsättning överstigande 100 miljoner kronor med god lönsamhet. Målsättningen är att förvärvet ska slutföras under andra kvartalet där slutligt förvärvsavtal är villkorat av bland annat att Finansinspektionen lämnar erforderliga tillstånd till förvärvet.

"Case gick till börsen för att fortsätta bolagets tillväxtresa genom förvärv. Vi infriar nu förväntningarna och förvärvar Celinas samtliga aktiva fonder. Förvärvet är en viktig milstolpe och i linje med vårt mål att vara drivande i branschens konsolidering", uppger vd Johan Andrassy.

Case Group, Mkr Q1-2022 Q1-2021 Förändring
Provisionsnetto 8,5 18,2 -53,3%
Rörelseresultat 1,8 12,1 -85,1%

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Case Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -