På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Carnival i diskussioner med saudisk fond kring försäljning av lyxkryssningsmärket Seabourn (Finwire)

2022-05-25 09:18

Kryssningsjätten Carnival undersöker möjligheten att sälja sitt lyxkryssningsmärke Seabourn till den saudiska förmögenhetsfonden Public Investment Fund. Det uppger personer med insyn i frågan, enligt CNBC.

Diskussionerna mellan parterna är igång och pågår fortfarande. En genomförd affär skulle ge Saudiarabien en stark ingång i kryssningsindustrin. Det skulle även innebära nytt kapital för Carnival, vars börsvärde tappat över 40 procent hittills i år.

Nyheten om en potentiell försäljning från Carnival kommer mindre än en vecka efter att bolaget tagit in runt en miljard dollar i en kapitalrunda. Dess lyxalternativ Seabourn äntrade marknaden 1998 och driver sex stycken fartyg, med destinationer som Antarktis och Karibien.

Den saudiska statsfonden köpte in sig i Carnival när pandemin hade som störst prägel på resandet under 2021. De har för närvarande en andel om 5,1 procent i företaget, enligt Factset.

Ingen av parterna har velat kommentera den eventuella affären, enligt CNBC.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -