På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BNP Paribas Smart Food ökade 2,47 procent i april - Graphic Packaging bidrar positivt (Finwire)

2022-05-25 08:16

Fonden BNP Paribas Smart Food steg 2,47 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 2,97 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 2,54 procent och är därmed bättre än index som har minskat 6,15 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Inledningsvis kommenterar förvaltarens den svaga börsutvecklingen under månaden. Man lyfter oron för fortsatt hög inflation samt höjda räntor samtidigt som man också kommenterar Rysslands krig i Ukraina samt nedstängningarna i Kina.

De innehav som presterade bäst för fonden under månaden var Graphic Packaging, Sakata Seed, Danone, Rayonier och Westrock.

I den negativa vågskålen fanns bolagen Starbucks, Jeronimo Martins, AGCO, Darling Ingredients och Ball Corporation.

Under månaden gjorde man inga portföljförändringar.

Sammanfattningsvis ser man att det på lång sikt kommer riktas nytt ljus på hälsosamma matval samt reglering av standards inom livsmedel.

"Tryck på jordbrukare att producera mer till högre insatskostnader, men samtidigt respektera miljön borde driva ett bredare mottagande av precisionsjordbruk. Hälso- och välmåendetrenderna förblir motståndskraftiga - med trender som växtbaserad- och antiinflammatorisk kost", avslutar förvaltaren.

BNP Paribas Smart Food, % april, 2022
Fond MM, förändring i procent 2,47
Index MM, förändring i procent -2,97
Fond i år, förändring i procent -2,54
Index i år, förändring i procent -6,15

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -