På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Bank of America
Bank of Americas vd ser fortsatt god köpvilja hos de amerikanska konsumenterna (Finwire)

2022-05-25 07:35

Köpviljan hos de amerikanska konsumenterna är fortsatt god och de fortsätter spendera mycket pengar, utan att vara särskilt högt belånade. Det uppgav bankjätten Bank of Americas vd Brian Moynihan under pågående World Economic Forum i Davos, skriver CNBC.

Enligt Moynihan har deras kunder check- och sparkonton som fortfarande är större än innan pandemin bröt ut, och i snitt spenderade amerikanen tio procent mer i maj än under motsvarande period i fjol.

Oron för att en amerikansk ekonomisk recession ska lamslå de globala marknaderna har ökat den senaste tiden, i takt med att inflationen stigit och amerikanska centralbanken Fed höjt räntan. Enligt experter kan de amerikanska konsumenterna se till så att en sådan händelse inte inträffar, genom att fortsätta spendera.

Brian Moynihan har tidigare uppgett att han är optimistisk om att en recession kan undvikas. Hans kollega på JP Morgan, vd Jamie Dimon, är dock mer pessimistisk och bedömer att det finns en stor risk för att någon form av avmattning kommer ske.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

JP Morgan Chase & Co - I dag

{point.key}

Bank of America Corp Pref - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -