På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Atrium Ljungberg
Atrium Ljungberg förvärvar fastighet i Hagastaden för 2,3 miljarder kronor (Finwire)

2022-05-25 06:54

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Blästern 15 i Hagastaden, Stockholm. Byggnaden omfattar 21 300 kvadratmeter och förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om 2 345 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Byggnaden som uppfördes under 1930-talet har sju våningsplan samt garage och innehåller idag främst kontor, konstgallerier och butiker. Blästern 15 ligger i direkt anslutning till Atrium Ljungbergs fastighet Blästern 11 och är, med undantag av garage och förråd, fullt uthyrd. Det totala hyresvärdet, fullt uthyrt, är 82 miljoner kronor och återstående viktad kontraktslängd är 2,8 år. Tillträde beräknas ske den 1 juni.

Atrium Ljungberg äger och förvaltar, innan förvärvet, fastigheter om drygt 80 000 kvadratmeter i Hagastaden, som är en ny stadsdel som byggs på gränsen mellan Stockholm och Solna.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Atrium Ljungberg B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -