På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ALZECURE PHARMA
FÅTT OK STARTA FAS 2A MED ACD440 MOT SMÄRTA (Direkt)

2022-05-25 09:33

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Alzecure Pharma har fått godkännande från de regulatoriska myndigheterna i Sverige att inleda sin kliniska fas 2a-studie med läkemedelskandidaten ACD440 i patienter med perifer neuropatisk smärta.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fas 2a-studien är Alzecures andra kliniska studie med ACD440, bolagets ledande läkemedelskandidat inom Painless-plattformen. Studiens mål är att utvärdera läkemedelskandidatens smärtstillande effekter hos patienter med perifer neuropatisk smärta, men även dess tolerabilitet vid upprepad dosering.

"Vi har nu alla myndighetshetsgodkännanden på plats för att kunna starta fas 2a-studien med ACD440. Vi räknar med att kunna initiera studien inom kort och presentera resultat under 2023", kommenterar Märta Segerdahl, medicinsk chef på Alzecure Pharma.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


AlzeCure Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -