Valmet
Delar av verksamhet i Valmets fabrik i Jyväskylä ska återupptas efter brand i början av maj (Finwire)

2022-05-24 07:59

Verksamheten i de delar som inte påverkats av den brand som bröt ut den 7 maj i finska verkstadsjätten Valmets Fabrik i Jyväskylä kommer återgå till produktion från och med den här veckan. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Företaget räknar med att det kommer ta ungefär en till två veckor att helt återställa produktionen i nämnda områden. Valmet undersöker också ett eventuellt behov kring att flytta viss verksamhet till alternativa platser, främst i Finland.

Finska myndigheter undersöker för närvarande delar av fabriken, och en rapport väntas vara klar inom de kommande veckorna. Brandens effekter påverkar för tillfället omkring 120 anställda, eller fem procent av fabrikens totala antal medarbetare.

"Vi fortsätter att öka vår verksamhet och fortsätter att mildra verksamhetens konsekvenser och samarbeta med myndigheterna i undersökningarna. Vi har redan kunnat leverera de första produkterna till våra kunder från fabriken efter olyckan och vårt leverantörsnätverk fungerar normalt igen", säger Jari Vähäpesola, president för Valmets pappersdel.

Det var i början av maj som en brand utbröt på Valmets fabrik i staden Jyväskylä i Finland. I anläggningen tillverkas bland annat pappers- och kartongmaskiner.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Valmet Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -