TRUECALLER
SER EJ INDISK APP VARA KONKURRERANDE TJÄNST (Direkt)

2022-05-24 08:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Baserat på den information som finns tillgänglig för närvarande ser Truecaller inte att den statliga indiska produkt som det skrivits om i media skulle vara en konkurrerande tjänst jämförbar med hela det utbud av tjänster och funktioner som Truecaller erbjuder.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Med vår teknik och vårt data löser Truecaller många fler behov än en grundläggande nummeridentifikationstjänst. Vi tror att den föreslagna TRAI-utvecklingen (Telecom Regulatory Authority of India reds anm) till och med kan vara en drivande katalysator för vår fortsatta tillväxt i Indien, eftersom fler människor kan upptäcka våra erbjudanden", säger vd Alan Mamedi i en kommentar.

Bolaget skriver att syftet med den planerade appen verkar vara att utveckla en tjänst som ska visa uppringarens namn baserat på Know Your Customer (KYC)-processen som genomförs i Indien i samband med köp av ett SIM-kort.

Den information som finns tillgänglig indikerar att lösningen kommer att vara en "opt-in-tjänst". Det är ett av flera liknande initiativ från TRAI under de senaste tio åren.

"Om den beskrivna tjänsten skulle utvecklas är bedömningen att implementeringen kommer ta många år och kräva ett framgångsrikt samarbete med alla större teleoperatörer", skriver Truecaller.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Truecaller B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -