Snap kommer missa sina egna kvartalsmål - aktien rasade 31 procent i efterhandeln (Finwire)

2022-05-24 07:10

Snap, som står bakom sociala appen Snapchat, kommer att missa sina egna kvartalsmål, enligt företagets vd Evan Spiegel. Uttalandet fick aktien att sjunka med nästan 31 procent i efterhandeln. Det skriver CNBC.

I ett meddelande till bolagets anställda på måndagen skrev Evan Spiegel att de kommer missa sina egna kvartalsmål för intäkter och justerad vinst. Snap kommer även att sakta ned på nyrekryteringar för att hantera sina kostnader.

Snap levererade en Q1-rapport i april vilken kom in under Wall Streets förväntningar. I rapporten skrev bolaget att de i andra kvartalet förväntade sig en årlig tillväxt för intäkterna på mellan 20 och 25 procent, och en justerad vinst på upp till 50 miljoner dollar.

"Vi tror att det nu är troligt att vi kommer att rapportera intäkter och justerad ebitda under den nedre delen av det prognosintervall vi gav för detta kvartal", skrev Spiegel i måndagens meddelande.

Uttalandet fick även andra teknikaktier att falla. Meta sjönk med 7,1 procent i efterhandeln och Twitter var ned 3,7 procent.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -