PM NYHETER I KORTHET TISDAG 24 MAJ (Direkt)

2022-05-24 07:23

PENSIONER. Mitt under krissamtal om pensionerna har Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna dödförklarat den nuvarande pensionsgruppen. (DI)

UKRAINA. Det kommer att krävas tiotals miljarder euro för att bygga upp Ukraina igen efter kriget och den ukrainska regeringen håller dörren på vid gavel för svenska bolag som vill vara med om Ukraina vinner kriget, säger ukrainske ministern Oleksiy Chernyshov. (DI)

AUTOLIV. Bilsäkerhetsföretaget Autoliv pressas av att svenska institutionella ägare överger aktien. Fondjätten Robur har i år storsålt aktier i bolaget. "Värderingen är låg och intjäningen finns där framme. Men misstroendet är kompakt och då sitter jag still i båten", uppger förvaltaren Henrietta Theorell. (DI)

HOLDINGS. Ägardatatjänsten Holdings tycker att Finansinspektionen gör fel som inte offentliggör alla blankningar som finns registrerade hos myndigheten. "Som investerare antar man ju att all data som finns också är publik", säger Carl Holfve, datachef på Holdings. (DI)

KLIMATOMSTÄLLNING. Det saknas en politisk vision om att göra Sverige ledande i klimatomställningen, anser Alectas vd Magnus Billing. (DI)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Autoliv SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -