Filo Mining
Filo Mining har fått data från borrhål - bästa hålet hittills (Finwire)

2022-05-24 07:33

Det kanadensiska gruvbolaget Filo Mining har nu släppt borresultat från FSDH055C och FSDH059. FSDH055C är det bästa hålet som har borrats hittills i projektet Filo del Sol, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Filo Mining arbetar just nu med ett viktigt borrprogram. Genom programmet hoppas företaget få reda på mer om sina fyndigheter och det är ett viktigt steg inför ett kommande gruvprojekt. Just nu arbetar företaget med sju stycken riggar. Hålet FSDH060 har nyligen nått sitt måldjup. Ett resultat kommer presenteras framöver.

"Ur ett perspektiv med avseende på kvalitet och tjocklek är hål 55C det bästa hål som någonsin borrats i Filo del Sol. Det representerar ett av de tjockaste, höghaltigaste intervallen som borrats genom Aurora-zonen och bekräftar kontinuiteten i den bonanza-haltiga mineraliseringen Breccia 41 mellan hålen 41 och 54 i söder och hål 57 i norr", uppger vd Jamie Beck i en kommentar.

"På nästan 1,5 km djup, och fortfarande starkt mineraliserat, är hål 55C en bra påminnelse om inte bara systemets storlek och omfattning, utan också hur mycket mer det finns att upptäcka i Filo", fortsätter han.

Borrningen av FSDH055C stoppades vid strax under 1 500 meter. Detta på grund av begränsningar i borriggen. De sista 21,5 meterna gav 0,93 procent CuEq. Snittet var 1,33 procent.

Företaget visar också väldigt höga halter, exempelvis 20,25 procent vid 742-750,6 meter och 13,3 procent vid 728-752 meter.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Filo Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -