Eurobattery Minerals
Eurobattery Minerals har slutfört nästa steg mot projekt i Hautalampi (Finwire)

2022-05-24 07:40

Prospekteringsbolaget Eurobattery Minerals har genom dotterbolaget Finncobalt slutfört nästa steg i sitt projekt Hautalampi. Bolaget har nu lämnat in en miljökonsekvensbeskrivning (MKB) för projektet till Norra Karelens centrum för ekonomisk utveckling, transport och miljö för officiell granskning. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi är glada över att vi nu har slutfört detta viktiga steg. I vårt arbete att etablera en gruva för batterimineraler och tillhandahålla ansvarsfullt utvunna mineraler från Europa, är miljökonsekvensbedömningen ett mycket viktigt steg. Rapporten är genomgripande och omfattar alla miljöaspekter av Hautalampiprojektet", säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals, i en kommentar.

När bolaget får tummen upp att projektet lever upp till miljökraven har företaget tagit ytterligare ett steg mot en framtida gruvbrytning i Hautalampi. Slutsatsen av rapporten väntas den 22 september. FinnCobalt kommer att påbörja utarbetandet av miljötillståndsansökan omedelbart och kommer att lämna in ansökan i sinom tid.

Eurobattery Minerals önskar att starta en gruva på längre sikt. Alla bolag måste gå igenom dessa steg för att erhålla ett tillstånd att bedriva gruvverksamhet.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Eurobattery Minerals - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -