AXICHEM
RÖRELSERESULTATET VAR -3,6 MLN KR 1 KV (Direkt)

2022-05-24 08:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Axichem, verksamt inom industrikemikalier, redovisar ett rörelseresultat på -3,6 miljoner kronor för det första kvartalet (-3,2).

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Resultatet efter skatt uppgick till -3,6 miljoner kronor (-3,2) och nettoomsättningen var för perioden 0,5 miljoner kronor (0,1). Kostnaderna uppgick till 4,1 miljoner kronor under kvartalet (3,2) och ökningen var enligt Axichem främst kopplad till produktion och transport av producerade varor samt något ökade personalkostnader.

Likvida medel var vid periodens slut 5,3 miljoner kronor (8,3).

Bolaget har godkännande för sin analoga capsaicinprodukt Axivite i EU genom Novel Food, och i Nordamerika genom Gras Food. Detta gör att bolaget under 2020 och 2021 har kunnat bygga upp ett distributörsnätverk och även sett en successivt ökande försäljning.

"Även om volymerna inom kosttillskott är mindre än inom djurfoder så är marginalerna så goda att vi ser att Axivite har stor potential att ge en positiv inverkan på vår försäljning redan under 2022 och mer så de kommande åren", skriver bolaget i rapporten.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


aXichem A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -