Handelsplattformen eToro siktar på 1 miljard dollar i finansieringsrunda - Calcalist (Finwire)

2022-05-23 10:25

Israeliska handelsplattformen eToro siktar nu på en finansieringsrunda på upp emot 1 miljard dollar, samtidigt som bolaget arbetar vidare på att slutföra sin Spac-affär. Det uppger källor till Calcalist.

eToro lyckades inte slutföra sin Spac-fusion till en värdering på 10,3 miljarder dollar i tid. De uppges dock fortsätta arbetet med den transaktionen samtidigt som Calcalist fått reda på att bolaget befinner sig i ett framskridet skede med att slutföra en finansieringsrunda på mellan 800 till 1 miljard dollar.

Finansieringsrundan värderar bolaget till 5-6 miljarder dollar vilket är hälften av värderingen som Spac-fusionen var värderad till. Det är alltså ännu ett tecken på lägre värderingar för många techbolag.

Tidsfristen för att slutföra Spac-affären har förlängts från årsskiftet till den 30 juni. eToros avtal med Spac:en undertecknades i mars 2021. Relaterade kostnader för detta har nått 75 miljoner dollar vilket skadat företagets lönsamhet samt var en av de faktorer som gjorde att företaget gick med förlust under det tredje kvartalet.

Eftersom att tidsfristen snart löper ut kan institutionella investerare (PIPE-investerare) överge eller avbryta sitt åtagande utan böter, men bara om tidsfristen löper ut. Spac-investerare kan välja att dra tillbaka pengarna när de vill.

eToro erbjuder handel med bland annat aktier och kryptovalutor.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -